Prunus avium kiraz yaprağı özütü ile gümüş nanopartikül (AgNP) sentezi ve antimikrobiyal etkisinin incelenmesi
Citation
BARAN M. F (2019). Prunus avium kiraz yaprağı özütü ile gümüş nanopartikül (AgNP) sentezi ve antimikrobiyal etkisinin incelenmesi. Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi, 10(1), 221 - 227.Abstract
Çalışmada çevre dostu sentez yöntemi ile biyolojik kaynaktan (Prunus avium yaprak özütünden)
yararlanarak AgNP’ler başarılı bir şekilde sentezlenmiştir. Ultraviyole/görünür ışık absorpsiyon
spektrofotometresi (UV-vis), X-ışını kırınımı (XRD), termogravimetrik ve difarensiyel termal analiz (TGADTA), Fourier transform infrared Spektroskopisi (FT-IR), taramalı elektron mikroskobu (SEM) ve enerji
dağılımlı X-ışını (EDAX) analizleri ile partiküller karakterize edilmiştir. Elde edilen bu partiküllerin
mikroorganizmalar üzerindeki antimikrobiyal etkisine bakıldı ve üremeleri üzerinde inhibe edici etki
gösterdikleri tespit edildi.
Source
DÜMF Mühendislik DergisVolume
10Issue
1URI
https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpJMk5ETTVPUT09/prunus-avium-kiraz-yapragi-ozutu-ile-gumus-nanopartikul-agnp-sentezi-ve-antimikrobiyal-etkisinin-incelenmesihttps://hdl.handle.net/20.500.12514/2879