DI DENGBÊJÎYÊ DE MÎNAKA DENGBÊJ ŞAKIRO

Mardin Artuklu Üniversitesi, Türkiye'de Yaşayan Diller Enstitüsü

Ev xebat li ser Dengbêjîyê û jiyana hunerî ya hunermendê kurd Dengbêj Şakiro ye. Jiyan û huner bi derdorê re watedar dibe. Bêyî wan û famkirina derdorê ew jiyan û huner jî bêwate dibe. Ji ber vê yekê di beşa yekem de kurtenêrînek li ser wateya Dengbêjîyê û çandî hatiye kirin. Di beşa duyem de li ser têkîlîya Dengbêjîyê û edebiyat, çîrok, destan, lorî. bi berfirehî hatiye rawestin. Di beşa sêyem de behsa jiyana wî ya hunerî û di muzika kurdî de cihê Dengbêj Şakiro tê vegotin. Di dawiya vê xebatê de jî encama vê xebata hatiye gotin. Di xebatê de li ser kilamên Dengbêj û naveroka wan bi berfirehî nehatiye sekinandin. Tenê minaka dengbêjan de behsa wî hatiye kirin. Ev xebat 30 rupel e.

Dengbêj Şakiro, Kurd, Kilam, Edebiyata Kurdî

Dağ, A. (2023). Di Dengbêjîyê de Mînaka Dengbêj Şakiro. Yayimlannamış Tezsiz Yüksek Lisans Projesi, Mardin Artuklu Üniversitesi Türkiye'de Yaşayan Diller Enstitüsü.