İç Borç Yönetimi ve Türkiye

Küçük Resim Yok

2011-06

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Kamu açıklarının finansmanında başvurulan kaynaklardan biride iç borçlanmadır. Diğer ekonomik aktiviteler gibi borçlanmanın da belirli bir yapısı ve bu yapıya uygun bir yönetimi vardır. Bu durum, temel amacı risk ve maliyet minimizasyonu olan iç borç yönetimi uygulamalarının profesyonel nitelik kazanmasının önemini de ortaya çıkarmaktadır. Çalışmanın amacı; "iç borçlanma ve iç borçların yönetimi" kavramlarını teorik olarak ele alarak Türkiye de yürütülen borç yönetimi faaliyetlerini kurumsal, hukuki ve fiili boyutlarını incelemektir.

İç borçlanma, iç borç yönetimi, Türkiye’de iç borç yönetimi

Bal, H., Özdemir P.(2011). "İç Borç Yönetimi ve Türkiye", Çukurova Üniversitesi, İİBF Dergisi, Haziran, ss.38-64,.