Sosyal Mühendislik Saldırılarına Karşı Web Tabanlı Bir Farkındalık Eğitimi

Future Learning

Bir kurumda bulunan çalışanlardan, herhangi birisinin, siber ortamdaki güvenlik konusundaki bilgisinin yetersiz olması tüm kurumu etkileyecek bir güvenlik ihlali olayına sebep olabilmektedir, bu açıdan bakıldığında güvenlik ile ilgili farkındalık eğitimlerinin önemi daha da belirgin bir hal almaktadır. Bu çalışmada Kemp, Morrison ve Ross öğretim modeli baz alınarak ve Adobe Captivate ve yardımcı (Snagit, Filomar, Windows Filmler ve TV) bazı Programlar kullanılarak Sosyal Mühendislik Farkındalığı ile ilgili web tabanlı bir eğitim uygulaması hazırlanmıştır.
The inadequacy of any of the employees in an institution with respect to security in the cyber environment may cause a security breach that will affect the entire institution. From this point of view, the importance of safetyrelated awareness trainings becomes more evident. In this study, a web-based training application has been prepared with Adobe Captivate in order to create Social Engineering Awareness based on Kemp, Morrison and Ross teaching model by using auxiliary programmes such as Snagit, Filomar, Windows Movies and TV.

Sosyal Muhendislik, Bilgi Guvenliği, Farkındalık Eğitimi, Social Engineering, Information Security, Awareness Training

7th International Conference on Innovations in Learning for the Future 2018: Digital Transformation In Education

Irmak, H. ve Reis, Z. A. (2018). Sosyal Mühendislik Saldırılarına Karşı Web Tabanlı Bir Farkındalık Eğitimi. S. Gülseçen, Ç. Selçukcan Erol, Z. Ayvaz Reis ve M. Gezer (Ed.), Future-Learning 2018, 7th International Future-Learning Conference On Innovations In Learning For The Future: Digital Transformation in Education Proceedings Book içinde (ss. 108–117). İstanbul-Turkey.